Merimar, Vaše zlatníctvo

Blog

7 bizardností vyrobených zo zlata I.

Zlato bolo, a stále je symbolom bohatstva a pôvabnosti. Zlatý náramok ako darček poteší snáď každého, zlatý prsteň ktorý perfektne sadne na ruke je možno ešte lepší. Ale okrem šperkov môže byť zlato použité aj na výrobu iných vecí, a ak ste dosť bohatí, môžete mať skoro všetko vyrobené zo zlata. Tieto bláznivé predmety berú termín “nie je všetko zlato čo sa bliští” na úplne novú úroveň.

Zlatý vysávač

Tiež patríte medzi ľudí ktorým príde zle už len pri myšlienke na upratovanie? Ale čo ak by ste mali upratovať so zlatým vysávačom, to už by bolo lepšie, že?

Ak ste odpovedali áno, potom máte skutočne šťastie, pretože tento vysávač z 24 karátového zlata je v skutočnosti na predaj “iba” za 860.000 eur.

Tento šikovný stroj, vytvorený spoločnosťou GoVacuum, má výkon 2300 W, širokú hlavicu – och a nezabudnime na jeho oslnivý vzhľad.

Zlatá čokoláda

Ak by ste si chceli dopriať tento dezert, pripravte si necelých 30000 eur, taktiež ho musíte ho objednať aspoň 2 týždne dopredu.

Tento puding, ktorý vyzerá ako umelecké dielo, je ozdobený listom z 24 karátového zlata, kaviárom a 2-karátovým diamantom.

Za takú cenu si radšej poriadne vychutnajte každý kúsok.

Zlaté tabletky

Nemáme tušenie, či tieto tabletky vôbec niečo vyliečia, ale tieto 24 karatové zlaté plátky v zlatej kapsuli navrhla firma J.A.R.K a predávajú sa za 370 eur za kus.

Tieto úplne jedlé pilulky sú ideálne pre ľudí, ktorí si chcú vyčistiť črevá a aj peňaženku.

Zlatá rakva

Ak na druhú stranu, tak jedine štýlovo. Existuje nejaký lepší spôsob, cestovania do posmrtného života, ako v luxusnej zlatej rakve?

Luxusná rakva na obrázku sa nazýva Monarch Elite. Je vyrobená z tvrdého, čerešňového dreva, ktoré je celé pozlátene dvojitou vrstvou čistým 24 karátovým zlatom. V interiéri nechýba výstelka z červeného zamatu.

Zlatý počítač

Viete čo by mi pomohlo pracovať rýchlejšíe a lepšie ? Zlatý počítač.

S touto vetou u šéfa asi nepochodíte. Každopádne za približne 25 000 euro vám môže spoločnosť s názvom “Computer Choppers” pokryť váš obľúbený prístroj Iphone, Ipad alebo MacBook žltým, ružovým alebo bielym zlatom.  Ktorú farbu by ste si vybrali?

Zlaté spinky

Ak robíte seminárku do školy a nieste si istý či ňou profesora ohúrite, skúste ísť na to inak. Skúste sa blisnúť napríklad s pomocou týchto 14 karátovým zlatom pozlátenými spinkami ktorými môžete zopnúť vašu prácu.

Za 180 eur môžete vlastniť tieto super kancelárske potreby vytvorené holandským dizajnovým štúdiom Oooms.

Navyše sa k vám nedostanú v obyčajnej lepenkovej škatuli, tieto sa dodávajú v zamatovom kufríku po 24 kusov. Jediné čo vám ostáva dúfať je že fungujú aj bez zlatej zošívačky.

Zlaté Lamborghini

Najdrahšie vozidlo na svete, Lamborghini Aventador. Na jeho výrobu bolo použitích viac ako 500 kg zlata a stojí 6,5 milióna euro.

Aventador sa môže pochváliť motorom V12 a tiež má krásnych 700 koní pod kapotou. Sedemstupňová automatická prevodovka, dosahuje rýchlosť 100 km / h za menej ako 3 sekundy.

Ak ste sa dostali až sem znamená to že ste si prečítali celý článok, gratulujeme 🙂 ak sa vám článok páčil, máme pre vás dobrú správu. V tejto chvýli pripravujeme druhý diel ktorý výjde už o pár dní a bude rovnako ak nie viac zujímaný ako tento. 🙂 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.