Merimar, Vaše zlatníctvo

Nezaradené

7 bizardností vyrobených zo zlata II.

Zlato bolo, a stále je symbolom bohatstva a pôvabnosti. Zlatý náramok ako darček poteší snáď každého, zlatý prsteň ktorý perfektne sadne na ruke je ešte lepší. Ale okrem šperkov môže byť zlato použité aj na výrobu iných vecí, a ak ste dosť bohatí, môžete mať skoro všetko vyrobené zo zlata. Tieto bláznivé predmety berú termín “nie je všetko zlato čo sa bliští” na úplne novú úroveň.

Zlatá voda

Takúto vodu určite nekúpite nikde v bežnom obchode – táto voda značky Elixia je ochutená vločkami z 24 karátového zlata.

Tento luxusný nápoj bol vyrobený v Dubaji spoločnosťou známou ako Elixia Faustin. Voda Elixia zaručene osvieži nielen vaše telo, ale aj vašu “bohatú myseľ”

 

Zlatá maska

 

Táto netradičná procedúra sa môže kľudne nazvať “kráľovskou liečbou”. Táto maska z 24-karátového  zlata údajne prináša mnoho výhod pre pokožku.

Pomáha pri krvnom obehu, odstraňovaní toxínov, obnove buniek a omladzovaniu pokožky. Nevýhodou je pre bežného smrteľníka cena, ktorá je skoro 900 eur.

Zlatá košela

Ak máte radi pohodlné oblečenie, potom si nemyslíme, že toto zlaté tričko vám bolo na niečo dobré. Ale ak uprednostňujete štýl, potom je táto zlatá košela s gombíkmi Swarovski presne pre vás.

Tento netradičný kúsok si objednal 32-ročný podnikateľ Dada Phuge z Indie a stálo ho to 210 000 eur.

 

Zlatý vianočný stromček

Vyrobený japonským klenotníkom Ginza Tanaka. Tento vianočný stromček má hodnotu 1,8 milióna eur.

Na výrobu bolo pužitých necelých 12 kilogramov zlata.

Je ozdobený asi 100 stuhami, orchideami a srdcami, všetko zo zlata.

Lego

Najobľúbenejšia detská stavebnica Lego ktorá má pôvod v Dánsku, a pri ktorej si deti rozvíjajú kreativitu. Určite túto stavebnicu poznáte, možno ju aj máte doma. Ak sa vám niekedy stalo že ste na jeden kúsok stúpili, tak viete čo to znamená slovo bolesť.

Táto kocka má však hodnotu 12 tisíc eur. V roku 1980 bola vyrábaná ako darček pre zamestnancov, ktorý si v lego továrni v Nemecku odpracovali 25 rokov. Kocka je vyrobená zo 14 karátového zlata a je veľmi vzácna, stal sa z nej zberateľský kúsok, a jej hodnota stále rastie.

Zlatý syr

Cena 85 eur za 100g z neho robí najdrahší syr v Spojenom kráľovstve.

Vyrábaný je v anglickom meste Leicestershire, obsahuje jedlé zlaté plátky a skutočný zlatý likér.

Získal prezývku “Najväčší britský syr”.

Gril zo zlata

Každý kúsok tohto fantastického grilu je pokrytý 24 karátovým zlatom. Takže ak tvoji priatelia doteraz nevedeli, ako veľmi si bohatí, toto je presne tá vec ktorú treba mať na záhrade na najbližšej grilovačke, na ktorú ich pozveš.

Takže koľko ťa bude stáť, aby si zapôsobili na susedov s touto vychytávkou? “Iba” 140 000 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.